Новини
Увага!

Через ожеледицю дороги Хмельниччини стали небезпечними (ФОТО, ВІДЕО)

Через несприятливі погодні умови у Хмельницькій області обмежили рух автобусів та вантажівок. Водії рухаються узбіччями, скаржаться на стан доріг та фіксують на шляху дорожньо-транспортні пригоди.

Про тимчасове обмеження руху на дорогах області повідомили у Службі автомобільних доріг Хмельницької області.

У зв’язку із складними погодними умовами на автомобільних дорогах державного значення Хмельницької області з 8 години ранку 10 грудня введено обмеження руху для великовагових транспортних засобів, а також автобусів, – йдеться у повідомленні.

Про зняття обмежень руху у службі повідомлять додатково.

Одночасно у Службі зазначають: автобуси, які сполучають різні населенні пункти не мали б курсувати. Але контролювати їх і припинити рух цього транспорту примусово не можуть.

“Це вже на їх розсуд, чи варто ризикувати. Ми повідомили диспетчерські», – розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг області з експлуатаційного утримання Микола Пастухов.

За словами посадовця, на дорогах області працює техніка – більше сотні механізмів, залучено півтори сотні людей, але це все поки не дуже ефективно, оскільки дощ, який не зупиняється, падає на дорогу і відразу замерзає через мінусову температуру.

Тим часом на шляхах Хмельниччини водії зафіксували декілька дорожньо-транспортних пригод, які ще більше ускладнили рух автомобілів. Оскільки відео знімають під час руху, подробиць ДТП здебільшого не повідомляють.

У цій ДТП, як зазначає автор фото та відео, є один загиблий.

Аби оминути місця ДТП, водіям доводиться рухатися узбіччями.

Проте не лише через ДТП власники автівок їдуть обабіч дороги. Декому доводиться рухатися узбіччями через те, що дороги надто слизькі.

Один з водіїв, який відзняв свою поїздку в сторону Шепетівки, зазначив: дороги на той момент були ще не посипані, їхати доводиться на швидкості менше 40 кілометрів на годину і “добре, що хоч узбіччя рівні”.

Про погіршення погодних умов мешканців Хмельниччини попереджали ще у вівторок. Тоді ж правоохоронці нагадали основні правила поведінки на дорогах, яких необхідно дотримуватися, аби убезпечити себе та інших учасників руху.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter