Новини
Суспільство

Як правильно вибрати свічку для підпалу газової плити

Будь-який побутовий прилад рано чи пізно виходить з ладу. І газова піч не є виключенням. Однією з найбільш частих поломок газових плит є вихід з ладу свічки підпалу.

Цей елемент призначений для підпалу плити без використання запальничок, сірників або інших пристосувань. Сам процес підпалу відбувається за допомогою натискання спеціальної кнопки, яка вбудована в корпус газової плити.

Принцип роботи свічки для підпалу

Як правило, свічка підпалу плити спрацьовує після натискання кнопки, яка замикає ланцюг. У котушках створюється імпульс високої напруги, що перетворюється на іскру. Особливість роботи свічки така, що іскра подається відразу на чотири пальники, але спалахує тільки та, на яку надходить газ.

Несправності

За своєю конструкцією, свічка не складна, що й обумовлює її надійність. Але цей елемент не застрахований від таких несправностей:

  • порушення цілісності контуру керамічної ізоляції;
  • порушення роботи трансформатора розпалювання;
  • утворення нагару або іржі на контактах кнопки підпалу;
  • окислення сталевого стержня, що відповідає за утворення іскри.

За усіх перерахованих поломок іскра не утворюється зовсім або ж вона занадто слабка для підпалу газу. У цьому випадку необхідно купити нову свічку, яка є у великому асортименті інтернет-магазину “МАЙСТЕР ПЛЮС”.

Як правильно вибрати

Зрозумівши, що проблема полягає в поломці свічки, необхідно правильно підібрати нову модель для заміни. Нижче надаємо рекомендації і поради, як правильно вибрати свічку для підпалу плити:

  • необхідно знати усі технічні характеристики елементу. Якщо ви не маєте такої інформацією, то подивитися її можна в інструкції, яка йшла в комплектації разом з плитою;
  • треба знати не лише бренд свічки, але й її точну модель. Цих елементів на місцевому ринку – чимало. І якщо нова модель хоч трохи відрізнятиметься, то вона просто може не підійти;
  • варто дізнатися більше про виробника, оскільки нерідко попадаються підробки сумнівної якості, довговічність яких залишає бажати кращого.

Вигідна пропозиція

Скориставшись широким асортиментом інтернет-магазину «МАЙСТЕР ПЛЮС», ви зможете придбати свічки для підпалу плити найрізноманітніших модифікацій. Уся продукція тут – виключно оригінального виробництва, без підробок. Ми цінуємо свою репутацію і довіру покупців. У разі сумнівів або виникнення питань, ви завжди можете скористатися допомогою наших кваліфікованих консультантів, які допоможуть зробити правильний вибір.

Свічки для підпалу газової плити від інтернет-магазину “МАЙСТЕР ПЛЮС” – це гарантія надійності, довговічності і якості.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter