Новини
Бізнес

Джерело безперебійного живлення – надійний захист вашої техніки

Під час аварійних вимкнень електрики або перепадів напруги може серйозно постраждати або зовсім вийти з ладу високоточна техніка та електроніка. Щоб убезпечити побутові або офісні прилади у разі проблем з електропостачанням, треба встановити  пристрій, що дозволить якийсь час підтримати роботу під’єднаної до мережі електроніки та коректно її завершити. 

Ці функції виконує джерело безперебійного живлення. Також воно приводить до нормативних показників такі параметри струму, як напруга та частота (якщо вони відхиляються від заданих стандартів). Для приладу використовують також термін «безперебійник» та абревіатури ДБЖ або UPS. 

Широкий вибір якісних ДБЖ різного типу можна знайти на сторінці https://220volt.com.ua/istochniki-besperebojnogo-pitaniya інтернет-магазину 220Volt. Доставка здійснюється до усіх регіонів України, де працюють поштові служби.

Види безперебійників

Джерела безперебійного живлення відрізняються за конструкцією і забезпечують різну стабільність напруги на виході. Вони можуть працювати тільки у разі вимкнення електроенергії або служити стабілізатором під час роботи мережі, а також отримувати напругу, перетворену з 12 на 220 В.

Безперебійники класифікують за будовою:

  • Резервні (off-line). Найпростіші та найдешевші. Зазвичай у їхній назві є позначення Back. Вмикаються тільки за відсутності напруги. Прилади перемикаються на акумулятор постійного струму, де він перетворюється на змінний. Резервні ДБЖ зазвичай мають фільтри, які захищають від перешкод під час роботи в мережі.
  • Лінійно-інтерактивні (line-interactive). Їх часто можна відрізнити за наявністю приставки Smart у назві. Стабілізують напругу за допомогою трансформатора. У разі перевищення регламентованих меж роботи стабілізатора, обладнання вимикається від мережі та живиться від акумулятора.
  • Подвійного перетворення (on-line). Найбільш якісні системи. Видають струм без перешкод, незмінної частоти та фіксованої напруги. Безперервно заряджають акумулятор, постійний струм якого перетворюється на змінний та потім подається на обладнання. Характеризуються відсутністю перешкод, забезпечують миттєве перемикання на роботу від батареї та стабілізують сигнал із мінімумом затримок. Найдорожчий вид.

Час роботи UPS в автономному режимі залежить від сумарної потужності під’єднаної до нього техніки, а також від ємності акумуляторної батареї. У середньому при навантаженні в 100 Вт батарея ємністю 50 Ач дасть змогу працювати техніці не більше 5 годин.

Щоб підібрати акумулятор для джерела безперебійного живлення достатньо поглянути на рекомендації виробника, зазначені в інструкції з експлуатації.

Найчастіше виробник рекомендує використовувати недешеві брендові витратні матеріали. Але є маса більш дешевих аналогів.

Якщо ви зателефонуєте консультантам магазину 220Volt, вони допоможуть зорієнтуватися та підібрати те, що оптимально підійде вашому ДБЖ. 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter