Новини
Кримінал

Хмельницькі правоохоронці затримали чоловіка, який переховувався від органів досудового розслідування та суду

Зловмисник входив до складу злочинної групи, члени якої розробили схему незаконного заволодіння метадоном, що призначався для учасників замісної підтримувальної терапії. У квітні членів ОЗГ викрили та затримали оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в Хмельницькій області. Тоді на засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваний не з’явився, відтак його оголосили в розшук.

 Близько восьми місяців оперативники УБН розшукували 46-річного хмельничанина, який виконував визначену роль у групі. Він  займався вимаганням метадону у хворих, які не бажали віддавати його добровільно. Також він продавав та постачав цей наркотичний засіб до місць позбавлення волі.

Аби уникнути покарання, зловмисник постійно змінював місце проживання, мобільні телефони та номери. Згодом до правоохоронців надійшла інформація про те, що чоловік повернувся назад до Хмельницького та шукає осіб, які б допомогли йому виїхати до однієї з країн Європейського Союзу.

Відтак при спробі перетнути державний кордон, на одному з контрольно-пропускних пунктів, зловмисника затримали у мікроавтобусі, яким він намагався виїхати до Республіки Польща, повідомляють у департаменті боротьби  з наркозлочинністю Національної поліції України

 Йому вже повідомлено про підозру  у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (Створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (Незаконне зберігання, збут, пересилання у місця позбавлення волі наркотичних засобів, вчинені повторно, злочинною організацією), ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 308 (Вимагання наркотичних засобів із погрозою застосування насильства, вчинені повторно, злочинною організацією) Кримінального кодексу України. Наразі готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter