Новини
Освіта

Перехід на дистанційне навчання у Хмельницькому поки під питанням

Освітяни обласного центру протягом літа готувалися до можливого віддаленого навчання, проходили вебінари та тренінги та готували базу для проведення уроків та оцінювання учнів онлайн. Відтак, готові працювати дистанційно по-новому. Проте чи знадобляться хмельницьким педагогам набуті навички – залежатиме від ситуації з поширенням COVID-19 у січні.

У департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради про ймовірний перехід на дистанційну форму освіти для шкіл говорять обережно. Освітяни чекатимуть початку січня – тоді й обіцяють визначитися остаточно.

Нагадаємо, 25 грудня обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій вирішила заборонити учням і студентам відвідування занять на період від 8 до 24 січня.

Виходитимемо із ситуації станом на початок місяця. Якщо на 5-6 січня не буде інших розпоряджень, тобто локдаун таки введуть, тоді прийматимемо  відповідні рішення. Наразі чітко сказати, чи будуть заклади на дистанційному навчанні, я не можу, – повідомила виконувачка обов’язків директора департаменту освіти на науки Хмельницької міської ради Надія Балабуст.

Наразі всі заклади загальної середньої освіти обласного центру – на канікулах до 11 січня. Проте ще з літа там готувалися до ймовірного переходу на дистанційну форму. Тепер, запевняють у департаменті, таке навчання не виглядатиме, як завдання у Вайбері навесні. Відтоді освітяни  провели багато вебінарів й тренінгів щодо організації онлайн-навчання, тривалості уроків та перерв.

Про завдання у Вайбері не йдеться ще з початку вересня, тому що за літній період усі освітні заклади підготувалися до ймовірного дистанційного навчання, створивши відповідні платформи на своїх сайтах. До них зможуть під’єднатися  всі учні. Це будуть і відеоуроки, і тестування. Тобто не просто скинули завдання, виконали й перевірили. Наші вчителі вже напрацювали велику базу відеоуроків. Багато відеоматеріалів розміщено і на сайті нашого департаменту. У нас також є школа з успішним досвідом – НВК №2. У них є власна вкладка з дистанційним навчанням. Таку форму вони впроваджують спільно з Хмельницьким національним університетом, – пояснює Надія Балабуст.  

Водночас, навіть у разі запровадження локдауну на дистанційну форму освіти у Хмельницькому не перейдуть школи №32 та 33, адже тут займаються діти з особливими освітніми потребами.  

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter