Новини
Здоров’я

За вихідні у Хмельницькому – жодного підтвердженого випадку захворювання на COVID-19

Вперше за довгий час у ковідній статистиці обласний центр не фігурує серед показників нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Натомість із понад 300 нових випадків одужань – більше сотні саме у Хмельницькому. Тим часом президент України дав завдання міністру охорони здоров’я забезпечити українців вакциною у перші місяці нового року.

Глава держави назвав Максима Степанова найміцнішим серед міністрів охорони здоров’я з тих, які змінилися за час його каденції. Напевно, саме тому він дав йому завдання в стислі терміни забезпечити Україну вакциною від COVID-19, яку вже почали отримувати у країнах Євросоюзу. І не лише там. Водночас Володимир Зеленський заявив, що Україна не увійшла до списку країн, які першими отримують вакцину від коронавірусу.

Тому тут ми повинні бути, скажімо так, акробатами в політиці, щоб примудритися якимось чином потрапити в пріоритет країн, повинні бути дуже гнучкими, дипломатичними, – сказав Зеленський в інтерв’ю для The New York Times, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Попри це, глава держави очікує від міністра охорони здоров’я забезпечення України вакциною від COVID-19 у січні-лютому 2021 року. При цьому, за оптимістичними прогнозами чиновників, перші партії вакцини можуть надійти до України навесні або на початку літа 2021 року. Але план вакцинації для українців у владі вже розробили. Поки у США, Канаді, Великій Британії вакцинацію вже почали, у Мексиці, Чилі та Коста-Риці – розпочинають, Україна тільки веде переговори про закупівлю вакцин з виробниками.

За вихідні позитивні тести на COVID-19 отримали 72 мешканці Хмельницької області:

  • 15 – м. Старокостянтинів
  • 14 – Славутський район
  • 14 – Чемеровецький район
  • 13 – Дунаєвецький район
  • 9 – Городоцький район
  • 2 – Білогірський район
  • 2 – м. Кам’янець-Подільський
  • 2 – м. Нетішин

Одужання за вихідні підтвердили у 313 мешканців Хмельниччини.

Завантаженість ліжкомісць у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, порівняно з п’ятницею, зросла на майже 2,8% і становить станом на вечір неделі 40,16% (771 хворих, 207 підозр).

За вихідні до летальної статистики COVID-19 додався один випадок, у суботу, 26 грудня. Померлий – 58-річний мешканець Полонського району. У неділю, 27 грудня, летальних випадків внаслідок ускладнень через захворювання на коронавірус у Хмельницькій області не зафіксовано.

Всього від початку пандемії в області кількість летальних випадків, пов’язаних із захворюванням на COVID-19, становить 699.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter