Новини
Здоров’я

COVID-19 на Хмельниччині: нові випадки та померла вагітна

За вихідні у Хмельницькій області додалося 40 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Вперше за час пандемії зафіксовано смерть у перинатальному центрі. Як житиме Хмельницький в умовах суворих карантинних обмежень, розкажуть у владі завтра, під час брифінгу.

Попри “оптимістичну” статистику захворюванності на COVID-19, Хмельниччина, як і решта України готується до зимового локдауну, який стартує 8 січня. За якими правилами житимуть подоляни 16 днів в умовах більш жорстких обмежень, завтра, о 14.00 під час брифінгу розкаже заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

Крім того, посадовець відповідатиме на запитання хмельничан і під час прямої телефонної лінії, яка відбудеться також завтра, 5 січня, з 11.00 до 12.00. Запитання заступнику міського голови можна поставити за номером: 76-48-88.

Нагадаємо, серед заборон зимового локдауну: відвідування закладів освіти (крім дитячих садків), робота кафе, барів та ресторанів (крім доставки та продажу на винос), проведення масових заходів, робота ТРЦ, робота непродовольчих ринків тощо. Продовольчим ринкам таки дозволять працювати, проте з певними обмеженнями.

У Хмельницькому міському перинатальному центрі померла 38-річна вагітна жінка, яку госпіталізували до медичного закладу у важкому стані. За словами головного лікаря перинатального центру Андрія Ропотана, жінка перебувала під наглядом медиків 10 днів.

«Згідно з усіма аналізами й тестами, у неї був COVID-19. Перед Новим роком вагітна хвора померла», – прокоментував Андрій Ропотан виданню vsim.ua.

Проте, оскільки висновків експертів щодо причин смерті жінки немає, коментувати детальніше ситуацію медик не став.

Протягом вихідних у Хмельницькій області до ковідної статистики додалося ще 40 випадків захворювання, які підтверджені результатами тестів.

Найбільше нових хворих – у Хмельницькому (26). У Білогірському районі додалося 9 хворих, у місті Старокостянтинів – 2, по 1 випадку додалося у Кам’янці-Подільському та у Віньковецькому і Ярмолинецькому районах.

Одужання за вихідні підтвердили у 118 мешканців області.

Лікуються 5315 осіб: 666 – стаціонарно, 4649 – амбулаторно. Ліжкомісця у закладах, що надають допомогу хворим з COVID-19, в області завантажені на 36,63% (666 хворих, 226 підозр).

Додалося за вихідні три летальні випадки:

  • 2 – м. Хмельницький (чоловік, 93 р., жінка, 80 р.)
  • 1 – Кам’янець-Подільський р-н (жінка, 72 р.)

Всього від початку пандемії в області зафіксовано 689 летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter