Новини
Суспільство

У Хмельницькому чекають рішення щодо роботи непродовольчих ринків

Попередньо, роботу непродовольчих ринків, в тому числі, хмельницького речового, під час зимового локдауну в уряді заборонили. Проте і влада Хмельницького, і самі хмельничани все ще сподіваються на диво. Тим часом один з представників уряду повідомив, що перелік товарів, якими дозволять торгувати під час карантину, дещо розширили.

Протягом 16 днів, від п’ятниці, 8 січня, до неділі, 24 січня, на території країни запроваджуються вже звичні українцям за весняним локдауном обмеження, спрямовані на зменшення поширення COVID-19. Серед обмежень, які запровадив уряд, зокрема, заборона на роботу непродовольчих ринків.

Це стосується і хмельницького речового ринку, і ринку господарчих товарів на Старокостянтинівському шосе. Але за інформацією, яка відома нам, має відбутись ще одне засідання уряду, де можуть розглядати питання  ринків у локдаун», – зазначив під час вчорашнього брифінгу заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш.

Чутки та очікування

Тим часом у вайбер-спільноті, де спілкуються хмельницькі ФОПи, почали поширювати інформацію про те, що нібито роботу хмельницької “толкучки” таки дозволили. Зокрема, пишуть таке:

У В А Г А!!! з 8 січня РИНКИ ПРАЦЮЮТЬ!!! Ви робите в кіоску переоблік, а торгуєте на винос!! Всі – тільки в масках!

На питання про джерело інформації, пояснюють, що нібито “збирали директорів ринків. Заступник мера дозволив ринкам вести переоблік товарів в кіосках, а торгівля – на винос”. Щоправда, який саме заступник і кого саме збирав – не уточнюють. Так само немає підтвердження цієї інформації й від владі.

Натомість на вчорашньому брифінгу Роман Примуш, згадуючи карантин вихідного дня, який вже пережили хмельничани разом з усіма співвітчизниками, пояснив:

Ми не можемо заборонити приходити на ринок чи пересуватись там людям. Дехто приходив робити переоблік, прибирав у кіоску (під час карантину вихідного дняред.).

Також посадовець додав, що на підприємців, які під час дії заборони на торгівлю продавали чи отримували товари, або до них приходили люди за товаром за попередньою домовленістю, складали протоколи про порушення карантину.

Пресі дали “зелене світло”

До переліку товарів, які дозволено буде продавати під час зимового локдауну, додали предмети побутової хімії та друковані видання. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів народний депутат Василь Мокан, повідомляє ХМ-ІНСАЙД.

Як пояснив народний обранець, перелік товарів, продаж яких може підпадати під заборону на час локдауну, був конкретизований з ініціативи голови МОЗу Максима Степанова.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter