Новини
Інфраструктура

Про непочищені дороги подоляни можуть повідомити в Укравтодор

У Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області розповіли, що робити у випадку, якщо автошлях не розчистили після снігопаду і пересування ним стає проблематичним та небезпечним.

Як і заведено взимку, природа обдаровує українців снігом – когось більше, когось менше. На Хмельниччині снігові опади не такі тривалі та потужні, як у центральних та південних областях останніми днями. Проте іноді водії через непочищені або погано почищені дороги потрапляють у халепи.

Обледенілий шлях – автівка на узбіччі

Днями у Старокостянтинівському районі допомога рятувальників знадобилася водію, вантажівка якого застрягла на узбіччі дороги. Як повідомляють у ГУ ДСНС у Хмельницькій області, Службу порятунку «101» повідомили про те, що в селі Немирівка внаслідок обледеніння дорожнього покриття вантажний автомобіль «SCANIA» занесло. Автомобіль опинився на узбіччі та не міг продовжувати рух.

Лише після того, як рятувальники за допомогою пожежного автомобіля відбуксирували вантажівку на дорогу з твердим покриттям, водій зміг продовжити рух.

Непочищена дорога. Що робити?

Про алгоритм дії у випадку, якщо водій на дорозі бачить проблему через нерозчищений шлях, розповіли у Службі автомобільних доріг у Хмельницькій області. Фотодоказ проблеми на трасі можна надіслати безпосередньо в Державне агентство автомобільних доріг України.

Як повідомити про проблему:

  • сфотографувати неочищену ділянку і зафіксувати звернення через додаток Waze;
  • звернення автоматично буде передане в Укравтодор, де обіцяють подбати про те, щоб на проблемний відрізок дороги якомога швидше приїхала снігоприбиральна техніка.

При цьому у дорожників звертають увагу та наголошують: опція доступна виключно для доріг державного значення.

Також в Укравтодорі нагадують:

  • для отримання інформації про стан проїзду автошляхами країни та оперативного реагування на надзвичайні ситуації можна скористатися цілодобовою гарячою лінією: (044) 287–11–40.
  • у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням дорожнього руху на дорогах державного значення, просимо звертатись до чергових диспетчерів служб в областях.
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter