Новини
Інфраструктура

Обмеження руху транспорту у центрі Хмельницького затягується на невизначений термін

Ремонт самоплинного каналізаційного колектора, який попередньо планували закінчити за один день (саме на стільки орієнтовно у місті змінили рух громадського транспорту, що курсує вулицею Шевченка), закінчиться ще не скоро. У Департаменті інфраструктури кажуть: на те, аби повністю закінчити всі необхідні роботи, потрібно багато часу.

Про ремонтні роботи, які комунальники проводитимуть на вулиці Шевченка, місцеві засоби масової інформації, в тому числі, офіційні, повідомляли хмельничан заздалегідь. Проте, для багатьох містян перекриття руху стало несподіванкою. Не знаючи про перекриття руху на відрізку дороги, автовласники, курсуючи звичними маршрутами, несподівано наштовхувалися на попереджувальні щити і, природно, обурювалися. Зокрема, тим, що додаткові попереджувальні знаки не встановили неподалік місця об’їзду, аби водії могли вчасно перелаштуватися.

Можна ж знаки поставити попереджувальні – об’їзд, десь на квартал раніше, а не впиратись в ремонт уже по факту. Повідомляйте про це!!!! Буде менше заторів!!не стримала емоцій хмельничанка Олена.

Громадський транспорт вулицею Шевченка не курсує від 23 лютого. І коли у цій частині міста відновиться повноцінний рух наразі не відомо. Самоплинний каналізаційний колектор діаметром 800 міліметрів, на якому стався прорив, був збудований у 60-тих роках минулого століття. Розташований він на глибині 7 метрів. Нормально обслуговувати та ремонтувати на такій глибині його дуже проблематично.

Це не єдина аварійна ділянка, він і далі буде обвалюватися через вулицю Шевченка, – пояснив заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Також посадовець сказав, що з понеділка рух транспорту на вулиці Шевченка частково відновиться, проте він буде неповноцінним.

Транспорт буде рухатися тільки на половину всієї ширини дороги. Інша половина буде в ремонті. Цей ремонт буде дуже довготривалим, адже повністю відремонтувати цей колектор наземним способом, відкритим, методом розриття, неможливо. Буде виконана заміна колектора за допомогою горизонтального буріння. Це означає, що будуть викопані величезні ями, 7 метрів глибиною, в тих ямах буде встановлена бурова установка, яка на цій глибині просвердлить отвір в який буде протягнуто нову трубу, поліетиленову, яка замінить цей старий колектор, – пояснив Василь Новачок у коментарі МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter