Новини
Екологія

Через сміття на дорозі хмельничани не змогли прибрати береги озера

Маючи на меті влаштувати недільне прибирання на території біля водойми у мікрорайоні Дубове, активісти змушені були змінити плани та наводити лад на узбіччі шляху, яке містяни перетворили на величезний смітник.

В останній день зими група ініціативних хмельничан вирушила до дубівського озера, аби влаштувати там велике прибирання. Проте на їхньому шляху трапилося стільки перепон та неприємних знахідок, що плани довелося змінювати на ходу.

Про те, наскільки складним виявився шлях до озера, розповіли у соцмережах учасники акції.

Багато речей знаходили партіями: тарілки, дитяче взуття, буклети, ручки тощо. Натрапили на здоровий пакунок з кремом для повік! Про пляшки різних калібрів вже й казати не буду. Але ми ж знаємо про йогу уяви й сміливо нею користуємося для перетворення непотребу на корисні речі, – написала хмельничанка Олена.

За словами хмельничанки, складалося враження, що сміття вздовж вулиці з кожним кроком стає дедалі більше. А коли зазирнули за паркан, який тягнеться аж до озера, взагалі були шоковані.

Тут хочеться зробити маленький відступ і написати великими буквами: МИ ВСІ ДАВНО ЖИВЕМО НА ВЕЛИКОМУ СМІТНИКУ!Тільки не всі то помічають. І чим далі не помічаємо, тим більше сміття стає, – прокоментувала Олена.

Зрештою, зібравши близько двох десятків мішків всього того, що викинули байдужі люди, активісти таки дійшли до озера. Щоправда, до прибирання тут вже не бралися, відклали на наступний раз.

Озеро поки біле-біле, бо покрите льодом і снігом. Але який буде вигляд і стан у нього, коли лід розтане, це вже залежить від людей. І там, біля озера є що прибирати. Але це вже історія для наступної акції, – повідомили учасники акції.

До слова, разом з дорослими до прибирання долучилися і малі хмельничани, яким не байдуже, в якому місті вони живуть.

Попередньо, наступне прибирання у місті активісти запланували на неділю, 7 березня. Долучитися до корисної справи може кожен охочий.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter