Новини
Політика

Нардеп з Хмельниччини ініціював проєкт закону про збільшення розміру аліментів

Верховна Рада України прийняла проєкт закону №3881 “Про збільшення мінімального розміру аліментів, що стягується з інших членів сім’ї та родичів”, автор якого депутат з Хмельниччини, член фракції “Слуга Народу” Володимир Ватрас.

Вчора, 3 березня, конституційною більшістю парламент підтримав у першому читанні законопроєкт №3881, завдяки якому буде збільшено мінімальний розмір аліментів, що стягуються з інших членів сім’ї та родичів з 30% до 50% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Не варто забувати, що сімейне законодавство передбачає додаткові субсидіарні аліментні зобов’язання, які виникають у разі неможливості одержання аліментів від осіб, які зобов’язані їх сплачувати в першу чергу, тобто їхніх батьків. Цей обов’язок їх утримання покладається на інших членів сім’ї та родичів (баби, діда, прабаби, прадідуся, брата, сестри, мачухи, вітчима тощо). Слід зауважити, що мінімальний розмір аліментів на дитину впродовж з 2002-2017 років був однаковий, – зазначив Володимир Ватрас.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter