Новини
Надзвичайні події

У Шепетівці розповіли подробиці пожежі у лікарні

У приміщенні медичного закладу, в якому загорілася покрівля, проводили роботи, необхідні для підключення нових кисневих точок для пацієнтів, хворих на COVID-19. На те, аби остаточно приборкати вогонь, рятувальникам знадобилося понад годину часу.

Нагадаємо, пожежа у хірургічному відділенні Шепетівської багатопрофільної лікарні сталася вчора, 10 березня, в середині дня, близько 15.00. До пожежників Шепетівки приєдналися колеги з Славути та Грицева. На момент прибуття перших рятувальників вогонь встиг охопити 20 квадратних метрів покрівлі. Через сильне задимлення під час гасіння пожежі довелося використовувати апарати захисту органів дихання та зору.

Із приміщень лікарні евакуювали 7 хворих та 16 медичних працівників. Під час надзвичайної події у лікарні тимчасово відключали електропостачання, проте на стані хворих, підключених до апаратів ШВЛ, це не позначилося.

Пожежу локалізували о 15.18, а повністю ліквідували о 16.15, витративши на боротьбу з вогнем близько години.

На місці події працювала оперативна група ГУ ДСНС у Хмельницькій області. Також до Шепетівки прибув перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Тюрін. За словами посадовця, потреби переводити пацієнтів лікарні в інші медичні заклади немає – лікування їм забезпечать наявним ресурсом. Збитки, завдані пожежею, ще належить оцінити.

Попередньо причиною займання у рятувальників називають недотримання правил пожежної безпеки під час виконуваних робіт.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter