Новини
Суспільство

Хмельницький та Хмельниччина – серед лідерів у рейтингу прозорості

Одночасно, в один день, приємні новини отримали у Хмельницькій міській раді та у Хмельницькій обласній державній адміністрації. За результатами проведених досліджень місто Хмельницький та Хмельницька область за підсумками минулого року знову увійшли до трійки лідерів у Рейтингу прозорості міст та регіонів України. Якщо ж порівнювати з попередніми роками, то і місто, і область зробили чималий стрибок у показниках прозорості.

У Хмельницькій міській раді градус радості, напевно, дещо вищий, адже місто у трійці лідерів рейтингу посідає другу сходинку, в той час, як область – на третій позиції.

Ще один позитивний рейтинг! За показниками прозорості місцевих рад ми наразі другі! прокоментував новину Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбук.

За словами директора «Інституту соціальних та економічних реформ» (INEKO, Словаччина) Петера Голяша, результат прозорості обласного центру у понад 96% доводить, що є можливості для покращення і місто може бути прикладом для інших.

Також до десятки найпрозоріших міст увійшли Дніпро, Київ, Бахмут, Тернопіль, Кам’янське, Кропивницький, Мукачево.

До слова, за підсумками 2019 року Хмельницький у цьому рейтингу посідав перше місце, у 2018 – 43, а у 2017 – 28.

Повідомили про здобутки й у Хмельницькій ОДА. Як зазначають у держадміністрації, для складання рейтингу було враховано 67 показників, складовими яких є прозорість інформаційної політики, складання бюджету, державних закупівель, розпорядження майном, соціальних послуг, кадрової політики, професійної етики тощо.

Для визначення рівня прозорості використовували відповіді на опитувальник Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД), відповіді на запити на інформацію, направлені через третю особу («запит таємного клієнта»). Також була проаналізована інформація у відкритому доступі на офіційних сайтах і з профілів муніципалітетів у соціальній мережі Facebook, зазначив експерт МЦПД Єгор Киян.

Що ж до попередніх років, то за підсумками 2019 року Хмельниччина була другою, у 2018 рейтинг по регіонах не визначали, а у 2018 році область була на 16 сходинці.

Читайте також: Хмельниччина – передостання у рейтингу легкості ведення бізнесу в Україні

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter