Новини
Кримінал

На Хмельниччині вбили червонокнижну тварину

За фактом відстрілу лося в лісах Шепетівщини поліцейські відкрили кримінальне провадження. За вчинене винному загрожує покарання: штраф, або обмеження волі, або ув’язнення.

Із повідомленням про виявлені у лісових угіддях сліди крові та шерсті, схожі на лосині, до поліції звернувся мисливствознавець Шепетівського лісгоспу. Подія сталася неподалік села Червоний Цвіт.

За слідами підводи правоохоронці разом з єгерями дісталися помешкання місцевого селянина, якого застали за розробкою туші вбитої тварини.

Під час обшуку в домоволодінні та на прилеглій території виявили та вилучили м’ясо тварини та її залишки, мисливську рушницю та набої. Додатково правоохоронці встановлюють осіб, які також могли брати участь у полюванні. Крім того, призначено низку експертиз, які мають встановити, хто саме вистрілив у тварину.

За відстріл червонокнижної тварини винному загрожує штраф до 51 тисячі гривень, або громадські роботи, або обмеження волі на строк до трьох років. Крім того, як наголосили у поліції, сезон полювання на території Хмельниччини наразі закрито, а полювання на червонокнижних тварин заборонено взагалі.

Нагадаємо, на території області від рук мисливців вже не вперше гинуть тварини, занесені у Червону книгу. Так, у 2019 році на території Славутського держлісгоспу мисливці, які мали ліцензію, що дозволяла полювання на козулю, знехтували правилами та підстрелили червонокнижного лося. За фактом події слідчим Славутського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter