Новини
Події

Автопарк рятувальників Хмельниччини поповнили автоцистернами нового зразка

19 березня рятувальники Хмельниччини отримали в розрахунок пожежні автоцистерни нового зразка АЦ-8-50 (63022)-530М. Яскраві пожежні авто вишикувались на території Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС області, де й відбулась їх урочиста передача в підрозділи краю.

Після церемонії вручення ключів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Головного управління полковник служби цивільного захисту Дмитро Бондар зазначив, що техніка відсьогодні стане на бойове чергування у пожежно-рятувальних підрозділах обласного центру, а також Кам’янець-Подільського та Ізяславського районів.

Ємність для води однієї автоцистерни складає 8 тонн, додатково є бак із піноутворювачем місткістю 800 л, тож у разі лісової пожежі чи пожежі в маловодному районі такий об’єм води та повітряно-механічної піни дозволить рятувальникам зекономити дорогоцінний час, який вони витрачають на довезення води, та якнайшвидше ліквідувати загоряння за допомогою лафетних та ручних стволів.

Окрім того, автоцистерна може здійснювати освітлення місця надзвичайної події та використовуватись як самостійна бойова одиниця чи помпова установка.

На заході був присутній голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, який оглянув матеріально-технічне забезпечення Аварійно-рятувального загону – найпотужнішого рятувального підрозділу краю, ознайомився з оснащенням групи піротехнічних робіт, спеціальних робіт з радіаційного і хімічного захисту, відділенням радіаційної та хімічної розвідки, інженерної групи, пошуково-рятувальним кінологічним відділенням тощо.

Крім того, оглянув пункт охорони здоров’я, який надзвичайники відремонтували та оновили.

За інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter