Новини
Бізнес

До бюджету Хмельниччини надійшло майже 15 мільйонів гривень екологічного податку

На сьогодні у Хмельницькій області платниками екологічного податку є понад дві тисячі юридичних та фізичних осіб. Сплата екологічного податку такими суб‘єктами господарювання є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Впродовж двох місяців 2021 року за забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області перерахували до бюджетів усіх рівнів 14,2 мільйона гривень екологічного податку.

Згідно з розподілом коштів із загальної суми надходжень до державного бюджету спрямовано понад 10 мільйонів гривень на відновлення довкілля, до місцевих бюджетів краю надійшло майже 4 мільйони гривень екоподатку. Індикативне завдання виконано на 125 відсотків, таким чином бюджет додатково отримав 2 мільйони гривень.

Що стосується суб‘єктів господарювання, то на сьогодні в області платниками екологічного податку є понад дві тисячі юридичних та фізичних осіб. Сплата екологічного податку такими суб‘єктами господарювання є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Платники податків Хмельниччини, розуміючи важливість екологічної безпеки, своєчасно та в повному обсязі спрямовують передбачені законом кошти до бюджетів. Саме сплачений екологічний податок – це основне джерело фінансування програм з охорони довкілля, як повідомляють в Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

Також нагадуємо, що порядок визначення об’єкта оподаткування, нарахування та сплати екологічного податку визначено розділом VIII Податкового кодексу України.

За інформацією Головного управління ДПС у Хмельницькій області

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter