Новини
Здоров’я

У Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів розгорнули відділення для хворих на COVID-19

Через перевантаженість лікарень Хмельницького, в яких розгорнуті ковідні відділення, обласна комісія з ТЕБ і НС прийняла рішення почати госпіталізацію хворих у госпіталь ветеранів війни. Перших хворих у медичний заклад вже госпіталізували.

На офіційній сторінці госпіталю оприлюднили інформацію про те, що у зв’язку із погіршення епідеміологічної ситуації в Хмельницькій області КНП «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни» Хмельницької обласної ради від сьогодні, 24 березня, тимчасово припиняє планову госпіталізацію. Натомість відповідно до рішення комісії з питань ТЕБ і НС, для забезпечення надання медичної допомоги пацієнтам області хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, а також особам із підозрою на згадану хворобу, у закладі розгортається спеціалізоване відділення.

За словами директорки госпіталю Оксани Бочкарьової, від сьогодні, 24 березня, у закладі почали приймати хворих. Наразі госпіталізовано двох осіб. Всього станом на сьогодні розгорнуто 80 ліжок, але є можливість збільшити їхню кількість до 200.

«Зараз заклад забезпечений усім необхідним – як для лікування, так і для захисту медиків. Є 6 апаратів ШВЛ, цілодобові монітори пацієнта, дозатори лікувальних речовин біля кожного ліжка в реанімації, підведений кисень та є кисневі концентратори», – прокоментувала директорка госпіталю сайту “Є”.

Та додала, що загалом в закладі до кисню під’єднані 206 ліжкомісць.

За інформацією Хмельницької ОДА, за останні 10 днів на Хмельниччині додалося близько шести тисяч нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Станом на понеділок, 15 березня, від початку пандемії загалом кількість осіб, в яких виявили та підтвердили захворювання, становила 52860, станом на понеділок, 22 березня, – 57280. Станом на сьогодні, 24 березня, – 58650. За останню добу додалося 994 нові лабораторно підтверджені випадки, що становить чи не найбільшу цифру за весь час поширення коронавірусної інфекції на території Хмельниччини. Крім того, за цим показником область увійшла до трійки регіонів (разом з Києвом та Одещиною), де за добу підтверджено найбільше нових випадків захворювання.

Станом на сьогодні в області ліжкомісця у закладах, де надають допомогу хворим з COVID-19, заповнені на 82,07%. При цьому Хмельницька інфекційна лікарня вже переповнена – при наявних 180 місцях для хворих на ковід, у закладі наразі госпіталізовано 179 осіб з підтвердженим діагнозом та 37 – з підозрою. У Хмельницькій міській лікарні: хворих – 161, підозр – 10. У Хмельницькій ЦРЛ: хворих – 39, підозр – 9. У Хмельницькому перинатальному центрі – 19 хворих. У ДУ ТМО МВС України по Хмельницькій області: хворих – 18, підозр – 6.

Кількість летальних випадків внаслідок ускладнень через COVID-19 в області від початку пандемії – 1057. За останню добу Зареєстровано 14 нових летальних випадків:

  • 4 – м. Хмельницький (жінки 66, 70, 70, 79 рр.)
  • 3 – Волочиський район (жінки 68 і 88 рр. і чоловік 79 р.)
  • 3 – Дунаєвецький район (чоловіки 70 і 79 рр. і жінка 71 р.)
  • 2 – м. Кам’янець-Подільський (жінки 71, 73 рр.)
  • 2 – Летичівський район (чоловіки по 68 рр.)

Читайте також: У Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів вакцинували медиків

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter