Новини
Події

У Хмельницькому почали роботу над розробкою Плану дій «Зелене місто»

Документ передбачає аналіз та перелік заходів, які дозволять поліпшити стан екології, інфраструктуру та зробити життя містян більш комфортним. Розробка плану дій «Зелене місто» (Green City Action Plan) відбувається у межах програми «Зелені міста» (Green Cities) Європейського банку реконструкції та розвитку та займе близько року.

У 2019 році місто Хмельницький доєдналося до програми «Зелені міста», ставши четвертим українським та тридцять другим у світі учасником програми.

План дій «Зелене місто» — це документ, у якому буде проаналізовано та прописано заходи, завдяки яким можна буде поліпшити загальну екологічну ситуацію, муніципальну інфраструктуру, створити комфортні умови для жителів міста. Розроблятиме План дій британська компанія ATKINS, яка понад 80 років займається консультуванням з проєктування, будівництва та інжинірингу у партнерстві з «Білфінгер Тебодін Україна»,розповів на своїй сторінці у Фейсбук Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

На першій онлайн-зустрічі експерти ATKINS повідомили, що розробка Плану займе близько року. Також було представлено команду, методологію та окреслено найближчі заходи.

Перший етап — це збір актуальних показників. З боку міста куруватиме проєкт офіс реалізації проєкту «Розумне Довкілля Хмельницький».

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter