Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому хочуть збудувати декілька багаторівневих паркінгів

Днями у Хмельницькому відбулися громадські слухання, під час яких розглянули декілька проєктів, які стосуються розбудови міста та внесення змін в існуючу інфраструктуру. Зокрема, за планами влади, в обласному центрі хочуть звести декілька місць для паркування, що має розвантажити вулиці міста від приватного транспорту.

Так, один багаторівневий паркінг мають намір збудувати на території заводу ковальсько-пресового устаткування «Пригма-Прес», який уже не функціонує. Ще один – на місці колишнього кінотеатру «Мир». Про знесення цією будівлі та облаштування місця для паркування в місті говорять вже не вперше. Людей, яким не байдуже до культури, найбільше в цій ідеї хвилює доля моно-театру “Кут”, який є частиною будівлі колишнього кінотеатру і який під час будівництва паркінгу (якщо таке відбудеться) обіцяють реконструювати. Два роки тому, говорячи про будівництво паркінгу на цьому місці, для моно-театру було два варіанти: або переїзд, невідомо куди, або – виділене приміщення у майбутньому паркінгу.

Ще один паркінг планують облаштувати на місці автостанції №3, а її саму – винести за межі центру.

Також відповідно до плану, пішохідну вулицю Соборну хочуть продовжити до вулиці Свободи. Таким чином, на цій частині вулиці приватні автомобілі, яких тут завжди чимало, вже не зможуть паркуватися.

Що думають хмельничани

Скільки людей – стільки думок, проте хмельничани в цьому випадку досить одностайні. Звісно, більшість із тих, хто коментує такі новини від влади, розуміють, що розвантажити центр міста від автомобілів потрібно. Проте сумніваються, що ці ідеї, деякі з яких лунають вже не вперше, будуть реалізовані. А дехто й просто проти паркінгів у центрі міста.

Під однією з публікацій на цю тему місцевого ЗМІ у Фейсбук хмельничани рекомендують:

Було б чудово. Головне, щоб заодно з паркінгами з’явилась комунальна інспекція з паркування, та служба евакуації. Бо інакше паркінги будуть стояти порожні, а муфлони як і зараз, на газонах, тротуарах та узбіччях.

іронізують:

Багаторівневих під землею? А зверху прекрасний парк чи культурний центр? Ні?

прогнозують:

Це спеціально так, щоб в центр притягувати додатковий транспорт.)))

Одразу згадав коли в Буковелі в час пік одночасно сотні авто утворюють довжелезну тягнучку, виїжджаючи з таких паркінгів.

діляться деталями:

Рішення по містобудівній документації приймаються без залучення архітектурної громади міста. Повноцінного обговорення серед місцевих архітекторів не відбувається. Цю документацію чекає теж що і попередній генплан – зроблено для галочки.

та нагадують:

Для представників міськради та профільного управління ще раз нагадую, що ми неодноразово висловились проти ідеї облаштування паркінгу в самому центрі міста. Чекаємо на врахування наших зауважень, яких за два роки було десятками!

Словом, на думку більшості тих, хто прокоментував новину,

Абсолютно безмозгле рішення робити паркінги в центрі міста.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter