Новини
Суспільство

Хмельничани поскаржилися на черги біля пункту вакцинації

За словами медиків, всім охочим отримати вакцину, призначили конкретний час відповідно до графіка, проте деякі хмельничани таки прийшли заздалегідь, внаслідок чого й утворилися черги.

Приводом для обговорення став допис у мережі Фейсбук хмельничанина Юрія Шведа, який побачив біля поліклініки №1, куди привіз на вакцинацію батька, групу літніх людей, які частково на вулиці, частково у приміщенні чекали своєї черги.

Про вакцинацію в м.Хмельницький. Привіз сьогодні батька, котрому за віком сімейний лікар запропонувала пройти вакцинацію, в поліклініку 1. Хмельницька міська рада, може хтось відповідальний пояснити чому цим людям призначено один час, навіщо збирати так таку кількість людей 80+ в одному місці в тісному приміщені, чому б не робити вакцинацію в тих же поліклініках за місцем проживання, для чого збирати все місто в поліклініку 1? На фото – 11:10, люди яким призначено час на 10:30, частину людей запустили в коридор, решта на вулиці, – написав хмельничанин.

Утворення черг у Хмельницькому міському центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 пояснили так:

Вчора у нас був перший день щеплень, можливо, люди зрозуміли, що тільки зранку їм можна приходити. Ми працювали з 10.30 до 14.30 і по амбулаторіях у нас люди були запрошені на певну годину з інтервалом у 5 хвилин. Зранку було холодно, тому не всі люди захотіли чекати на вулиці і зайшли усередину. Оскільки зали очікування на вакцинацію у нас не передбачено нормативною документацією, утворилися трохи черги.

Також додаткового роз’яснила ситуацію, що склалася, регіональна координаторка з вакцинації на Хмельниччині Аліна Костенко. За її словами, хмельничани, які наразі отримують вакцину, це, переважно люди з категорії 80+, які до пунктів вакцинації приїздять із супроводжуючими. Тому, відповідно, людей більше. Крім того, старші люди часто побоюються запізнитися, тому багато хто приїхав до пункту вакцинації із запасом часу. Що, зрештою, й спричинило утворення черг.

Про особливості вакцинації на Хмельниччині дізнавайтеся сьогодні під час перегляду ефіру на каналі “Наголос” о 16.00

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter