Новини
Здоров’я

У лікарню Нетішина придбали обладнання для артроскопії

Завдяки новій шейверній системі, яку придбали для медичного закладу Нетішина, вплив на пацієнтів буде більш щадним, а час процедури значно скоротиться.

Унікальні операції при різній патології колінного суглоба за допомогою артроскопу проводить у спеціалізованій медико-санітарній частині Нетішина ортопед-травматолог Віталій Бучко. За останніх два місяці лікар виконав 22 успішні артроскопії для мешканців громади та сусідніх районів. Для удосконалення та підвищення якості артроскопічних операцій у медичний заклад нещодавно придбали ендоскопічну шейверну систему LAPOMED вартістю 96 тисяч гривень.

Шейвер артроскопічний – інструмент для артроскопії з різальними змінними насадками і борами для захоплення та зрізання тканин. Ці конструктивні особливості дозволяють здійснювати щадну і виборчу резекцію та видалення тканин. Використання шейвера дозволяє виконувати багато процедур функціональної артроскопії при більш щадному впливі на пацієнта, а також скорочує час операції. Тривалість процедури наразі скоротилася вдвічі і займає 20-30 хвилин. Пацієнти виписуються додому в день операції або наступного дня. Артроскопія колінного суглоба замінила класичну (відкриту) артротомію, яка поступово відходить в минуле.

На сьогодні артроскопія колінного суглоба зазвичай проводиться з метою лікування травм менісків, відновлення передньої і задньої хрестоподібних зв’язок, руйнувань хряща та з діагностичною метою. Завдяки придбаному обладнанню лікар планує виконувати артроскопічні операції при травмах плечового суглоба, звичному вивиху плеча, розриві акроміально-ключичного зчленування.

З 1 квітня 2021 року Віталій Бучко буде вести прийом в консультативно-діагностичній поліклініці (КДП) з 8:00 до 10:00 з понеділка по п’ятницю в кабінеті 308 (3 поверх). Записатися на плановий прийом можна на підставі електронного направлення від сімейного лікаря за телефоном – 067-447-80-40 (Call-центр) або при особистому зверненні в реєстратуру КДП.

За інформацією виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Читайте також: Хмельницькі пенсіонери можуть поліпшити самопочуття за допомогою фототерапії

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter