Новини
Бізнес

Хмельницьке товариство оштрафували за антиконкурентні дії

Південно-західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Цем-Ресурс 1» та ПП «Русь Інвест» загалом на 580 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що київське та хмельницьке товариства у 2016-2018 роках узгодили дії під час проведення ДП «Львівський завод збірних конструкцій», АТ «Чернівціобленерго», ПАТ «ЕК «Одесаобленерго» ДП «НАЕК «Енергоатом» в особі ВП «Хмельницька АЕС» процедур відкритих торгів із закупівлі опор та портландцементу.

Товариства мали спільні господарські відносини, для здійснення господарської діяльності використовували одне майно та транспортні засоби. Зазначені суб’єкти господарювання знаходяться за однією адресою та використовують однакові контактні телефони. Крім того, мали спільного працівника, – прокоментував голова Відділення Олег Федорчук.

Також очільник структури додав, що, хоч ТОВ «Цем-Ресурс 1» стало переможцем лише у двох із п’яти процедурах закупівель, а ПП «Русь Інвест» не виграло жодного разу, поведінка товариств стала підставою для притягнення до відповідальності за вчинення порушень законодавства про захист економічної конкуренції і заборони на 3 роки брати участь в інших процедурах публічних закупівель.

За матеріалами пресслужби Південно-Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter