Новини
Офіційно

На Хмельниччині засудили посадовця селищної ради

Одного із заступників голови Смотрицької селищної ради, що у Кам’янець-Подільському районі, визнали винним у керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Про це свідчить постанова Дунаєвецького районного суду. Згідно з матеріалами справи, чиновницький автомобіль «Toyota Prado» зупинили у селі Балин, яке входить до складу Смотрицької тергромади. Водій погодився пройти огляд на стан сп’яніння у чергового лікаря.

Посадовець свою провину визнав. Обставин, що обтяжують та пом’якшують відповідальність за таке адмінпорушення, суд не встановив.

Враховуючи особу винного, характер вчиненого ним діяння, всі обставини справи, суд дійшов до висновку: правопорушнику слід обрати безальтернативне стягнення, необхідне й достатнє для його виправлення та попередження скоєння нових правопорушень у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами, – йдеться у постанові суду.  

Суд постановив визнати посадовця винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. А також накласти на нього штраф у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік. Правопорушник також має сплатити судовий збір – 454 гривні.

За даними сайту Смотрицької об’єднаної тергромади, у селищного голови є два заступники.

Але лише один з них – Петров Віктор Васильович – згідно з електронною декларацією має автомобіль “Toyota Prado”. У громаді посадовець опікується питаннями комунального господарства, комунальної власності, будівництва, соціально-економічного розвитку.

Автор: Світлана Русіна

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter