Новини
Офіційно

Податківці Хмельниччини отримали 80 звернень від громадян

Саме стільки письмових запитів, серед яких і одне колективне, отримали та опрацювали протягом січня-березня 2021 року у Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області.

Основні питання, які порушують громадяни, стосуються повідомлень про ухилення від сплати податків, роз’яснень щодо сплати податків на майно, реєстрації та обліку платників податків, відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків, єдиного соціального внеску, податку на доходи фізичних осіб, розстрочення (відстрочення, реструктуризація) грошового зобовʼязання (податкового боргу), списання безнадійного податкового боргу, а також фінансового забезпечення працівників ДПС, інших питань, що належать до компетенції ДПС.

Зокрема, надійшло одне колективне звернення від 60 громадян, яке було розглянуте в межах чинного законодавства та в термін, визначений законодавством.

Під час розгляду звернень вживались заходи щодо їх кваліфікованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду та оперативного вирішення порушених питань.

Загалом це напрямок діяльності пріоритетний за формою та змістом, оскільки забезпечує зворотній зв’язок з платниками та обізнаність з питань, які стосуються реалізації податкової політики. Бути поінформованим та озброєним потрібними знаннями, працювати у правовому полі,  значить бути у тренді, – переконані у податковій службі Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter