Новини
Інфраструктура

У Кам’янці визначаються з організацією перевезень на час посилення карантину

У міській раді Кам’янця-Подільського вчора, 5 квітня, після рішення обласної комісії ТЕБ і НС про додаткове посилення карантину, на зустрічі з перевізниками вже визначилися, як будуть організовані пасажирські перевезення для працівників критичної інфраструктури. Щоправда, у мешканців міста залишилося ще чимало питань, на які відповіді обіцяють дати згодом.

Від 7 до 18 квітня в Кам’янці-Подільському комунальний та приватний транспорт курсуватиме в режимі спецперевезень лише для тих кам’янчан, які забезпечують життєдіяльність міста. Для решти мешканців він буде під забороною.

Два комунальних автобуси буде виділено для безплатного проїзду медиків, ще два – №21 і №23 – для платного проїзду працівників комунальних підприємств, продавців, педагогів, банківських установ, ветеринарних клінік тощо (графіки оприлюднимо незабаром),повідомили у пресслужбі міської ради.

Для приватних перевізників (за звичними маршрутами) умови ті самі, що й для комунального транспорту: дозволено перевозити лише працівники важливих сфер життєдіяльності міста, лише на сидячих місцях, з дотриманням всіх карантинних вимог, з періодичною дезінфекцією. Перевезення здійснюватимуться до 19.00.

Пасажири ОБОВ’ЯЗКОВО повинні мати при собі посвідчення з місця роботи або довідку довільного зразка. Керівники підприємств, установ та організацій, працівники яких матимуть право користуватися громадським транспортом, мають забезпечити своїх підлеглих відповідними документами.

А як же діти?

Це питання турбує тих містян, чиї діти навчаються у молодшій школі або відвідують дитячі садки. Ці освітні заклади, відповідно до рішення обласної комісії ТЕБ і НС, продовжать працювати навіть під час посилення карантинних обмежень. У коментарях до новини про нововведення у сфері перевезень таких питань пролунало чимало.

Наразі для діток, що відвідують садочки і молодшу школу опрацьовують рішення на рівні управління освіти та науки і транспортного відділу. Вивчається потреба в довезенні. В який спосіб буде здійснюватись таке довезення – повідомимо додатково, – відповіли у міській раді.

Також кам’янчан цікавить питання проведення пробного ЗНО. Як зазначили у пресслужбі, попередньо вирішується питання проведення пробного ЗНО в режимі онлайн або перенесення його на іншу дату.

Щодо приміських перевезень, зокрема, у села, то у міськраді роз’яснили:

Наразі перевезення в села – питання району, ще діють договори з районними перевізниками. Але згідно з встановленими обласною комісією обмеженнями, вони – під забороною, окрім спеціалізованих перевезень.

Запитань без відповідей у кам’янчан залишилося ще чимало. До прикладу, такі:

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter