Новини
Здоров’я

Лікарня у Старокостянтинові отримала 2,5 тонни кисню

На Старокостянтинівщині, як і на всій території Хмельниччини, ситуація з постачанням кисню в лікувальні заклади залишається складною через зростання темпів розповсюдження COVID-19. Проте, завдяки допомозі благодійників, хворі з важким перебігом COVID-19 матимуть, чим дихати, та зможуть продовжувати боротися з хворобою.

Наразі у КНП “Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня” забезпечення безперебійного постачання кисню вдається робити великими зусиллями. Органи влади та керівництво медичного закладу у щоденному режимі змушені шукати альтернативні поставки.

Двічі протягом тижня за сприяння соціально відповідального бізнесу у лікарню було зроблено поставки рідкого кисню об’ємами 1 та 1,5 тонни.

На сьогодні безперебійне постачання кисню у лікувальній установі також допомагають забезпечувати комунальні та приватні підприємства, військові частини тощо, повідомляють у пресслужбі Старокостянтинівської міської ради.

У такий складний для усіх час ніхто не повинен залишатись осторонь та в міру своїх можливостей допомагати медикам та важкохворим на ковід, – зазначив міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

Довідково: станом на 7 квітня 2021 року на стаціонарному лікуванні у КНП “Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня”  перебуває 135 хворих на COVID-19, в тому числі 28 – з підозрою. На кисневій терапії перебуває 61 особа, з них 50 хворих та 11 з підозрою на Covid-19. 182 людини знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter