Новини
Кримінал

На Хмельниччині голова ОТГ вимагав хабар у підприємця

За те, аби отримати позитивне рішення виконкому щодо встановлення на території ОТГ рекламних щитів, підприємець мав “віддячити” очільнику громади певною сумою коштів. Під час передачі частини грошей голову громади затримали правоохоронці.

Правоохоронці Хмельниччини спільно з працівниками управління СБУ області викрили факт вимагання хабаря очільником однієї з об’єднаних тергромад у Кам’янець-Подільському районі.

Як повідомляють у поліції Хмельницької області, за 3800 доларів (близько 100 тисяч гривень) посадовець обіцяв посприяти приватному підприємцю у видачі дозволу на встановлення на території громади 14 рекламних конструкцій (щитів), для чого необхідно було отримати позитивне рішення виконавчого комітету.

Очільника ОТГ затримали під час отримання частини обумовленої суми в розмірі 1300 доларів правоохоронці. За фактом події відкрите кримінальне провадження за зловживання впливом.

Посадовцю загрожує штраф від 750 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу посадовцю вирішується.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter