Новини
Кримінал

На Хмельниччині перекрили канал постачання наркотиків

Канал постачання наркотичних засобів до виправної колонії на Хмельниччині викрили правоохоронці. Злочинну схему контролювали особи з-поміж засуджених – організатор, «смотрящий» за колонією, та двоє співорганізаторів, «смотрящі» за відділеннями установи. До протиправної діяльності вони залучили ще 5 виконавців. Лідерам та учасникам злочинної групи оголошено підозри.

Як повідомляють у поліції Хмельницької області, у виправній колонії, розташованій на території регіону, 34-річний організатор схеми, користуючись своїм впливом на засуджених, організував деяких з них для постачання заборонених речовин. Отримані від злочинної діяльності спільні кошти координували та розподіляли двоє співорганізаторів.

Забезпечували придбання наркотиків та психотропів п’ятеро засуджених. Доставку до колонії забезпечували шляхом «перекидання». Спеціалізувалися зловмисники на «ширці», маковій соломці, канабісі, амфетаміні.

Під час обшуків, які провели правоохоронці вчора, 13 квітня, у виправній колонії та у місцях проживання фігурантів виявили та вилучили наркотики, мобільні, чорнові записи та банківські картки, які мали стосунок до ведення злочинної діяльності.

Організаторам злочинної схеми повідомлено підозри за ч. 2 ст. 255-1 та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

За матеріалами поліції Хмельницької області

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter