Новини
Події

Хмельницький отримав Приз Європи

Обласний центр єдиний серед українських міст пройшов у фінал європейської премії та змагався за неї з двома німецькими та одним польським містом. І переміг.

Радісною новиною поділився у соцмережах голова Хмельницької громади Олександр Симчишин. Нагадаємо, до шорт-листа переможців, крім Хмельницького, увійшли німецькі Бамберґ і Мюнстер та польський Кельце.

ПЕРЕМОГА! ПРИЗ ЄВРОПИ – НАШ! Перемога у фіналі і Приз Європи – це, насправді, результат довгої, наполегливої, цілеспрямованої впертої праці усієї нашої команди – команди хмельничан!!! Вітаю, друзі!!!написав очільник громади.

Наразі місто має всі відзнаки ПАРЄ. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук:

За 6 років Хмельницький зібрав усі відзнаки ПАРЄ: диплом (2015), Почесний прапор (2017), Почесна відзнака (2019) і ось Приз Європи (2021).

Зазначимо, що претендувати на Приз Європи може лише те місто, яке обов’язково вже має Почесний прапор і Почесний знак. Найвищу нагороду ПАРЄ можна отримати лише раз.

Хмельницький став третім містом України, яке отримало Приз Європи. До цього його мали тільки Харків (2010) та Івано-Франківськ (2018). 

Довідка: Приз Європи – відзнака, яку щорічно вручає Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ). Її отримує місто, яке найактивніше поширює ідеал Європи та співпрацює з європейськими містами й інституціями. Нагорода заснована в 1955 році та вважається найвищою відзнакою організації, яку присуджують окремим містам. Приз складається з пам’ятної статуетки, медалі, диплома та стипендії для організації ознайомлювальної поїздки до Європи для молодих представників міста-переможця.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter