Новини
Офіційно

На Хмельниччині найбільше подорожчав цукор

Споживчі ціни в області в березні у порівнянні з попереднім місяцем збільшилися на 1,2 відсотка, по Україні – на 1,7, з початку року – на 3,5 та 4,1 відсотка відповідно.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,6 відсотка. Найсуттєвіше подорожчав цукор – на 7,3 відсотка. У межах 5,0–1,3 відсотка підвищились ціни на яловичину, продукти переробки зернових (у тому числі на крупи гречані – на 5,7 відсотка), овочі, м’ясо птиці, фрукти, кондитерські вироби з борошна, хліб, соняшникову олію, рис, кисломолочну продукцію, масло, сало, маргарин; незначно – на свинину, сири, макаронні вироби, сметану, рибу та продукти з риби. Водночас на 2,1 відсотка подешевшали яйця, на 0,6 – безалкогольні напої.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 1,1 відсотка. Одяг та взуття подорожчали на 8,3 відсотка. Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива загалом не змінились.

Зростання цін на транспорт у цілому, в першу чергу, зумовлено подорожчанням палива та мастил на 5,5 відсотка. Крім того, незначно підвищились ціни на транспортні послуги, зокрема, залізничного пасажирського транспорту – на 4,1 відсотка, автодорожнього – на 1,2, повідомили в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Разом з тим, трохи подешевшали автомобілі.

Серед інших товарів та послуг майже на десять відсотків збільшились ціни на послуги перукарень та закладів з особистого догляду, менш ніж на відсоток – на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, харчування поза домом, у сфері охорони здоров’я, зв’язку.

Якщо порівнювати з початком року, то цукор загалом подорожчав на 21 відсоток. Також суттєво зросли в ціні: електроенергія – на третину, каналізація – на одну п’яту, паливо та мастила – на 15,6 відсотка, овочі – на 13,2 відсотка.

Автор: Костянтин Зварич

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter