Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому пільговикам зменшать кількість поїздок у тролейбусах

Система електронної оплати поїздок у громадському транспорті, яку запровадили, аби коректно вирахувати суму компенсації перевізникам, показала: дехто з пільговиків використовує е-квиток надто часто, тож тут можливі зловживання.

Схоже, хмельничани, які нарікали на те, що пенсіонери надто часто катаються у тролейбусах і не дають можливості іншим містянам дістатися у справах, часто важливих та нагальних, були не так вже й не праві.

Система електронного обліку пасажирів, запроваджена на початку цього року у Хмельницькому, мала на меті “порахувати” пільговиків. За словами заступника міського голови Микола Ваврищука, потрібно це, аби перевізники отримували справедливу компенсацію за надані послуги з міського бюджету.

За словами посадовця, надалі кількість пільгових поїздок у тролейбусах для хмельничан зменшать. Причина – надто часте використання деяких карток, якими “оплачували” проїзд. Так, у березні система показала, що дехто із містян-пільговиків скористався карткою протягом місяця понад 180 разів. Іншими словами, в середньому, такі пільговики щодня по шість разів їхали у тролейбусах. Тому, на думку Миколи Ваврищука, тут можливі зловживання.

Наразі із 70 тисяч пільговиків Хмельницької громади електронні квитки отримали 49 тисяч.

Нагадаємо, починаючи з травня у місті планують відмовитися від готівки у тролейбусах взагалі і перейти повністю на електронну оплату проїзду. Також зникнуть з громадського транспорту звичні кондуктори, замість них на маршрути вийдуть контролери. Щоправда, хто без кондукторів контролюватиме в умовах карантину кількість пасажирів у салоні, наразі невідомо.

За інформацією Суспільне. Поділля

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter