Новини
Здоров’я

У Хмельницькому вакцинують військових та правоохоронців

В обласному центрі триває процес вакцинації військовослужбовців та працівників поліції, які виявили бажання отримати щеплення проти коронавірусної хвороби. Наразі у місті вакцинація відбувається у ракетній бригаді, у нацгвардійців та серед працівників поліції та патрульної служби.

Патрульні

Патрульні щодня, опрацьовуючи виклики, виявляючи правопорушення та допомагаючи громадянам, постійно контактують з населенням.

Тому ризик захворіти на COVID-19 збільшується в рази, а вакцинація – найшвидший та найефективніший спосіб для нашого захисту,зазначають у відомстві.

За інформацією пресслужби, перше щеплення вже отримали близько півсотні патрульних.

Поліція

Вакцинація працівників поліції відбувається у державній установі «Територіальне медичне об’єднання МВС України по Хмельницькій області».

Наразі вакциною “CoronaVac”, якої, за словами керівника медичної установи Андрія Якимчука, є достатня кількість, щеплено майже три сотні поліцейських.

Серед вакцинованих – начальник ГУНП в Хмельницькій області Руслан Герасимчук та його заступники.

Нацгвардійці

Військовослужбовців Національної гвардії України від коронавірусної інфекції COVID-19 почали вакцинувати ще на початку місяця. У перший день вакцинації щепилося близько семи десятків військовослужбовців. Вчора вакцину отримали ще понад чотири десятки військовослужбовців за контрактом та солдатів строкової служби, повідомляють у військовій частині.

Ракетники

Бажання вакцинуватися виявили понад 70% особового складу 19 ракетної бригади «Свята Варвара», що дислокується у Хмельницькому. Однак, до початку вакцинації кількість готових отримати щеплення була набагато меншою. Військовослужбовці з різних причин мали негативне ставлення до цього превентивного заходу і відмовилися від щеплення.

Після проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів щодо необхідності досягнення колективного імунітету, його користі в такий складний епідеміологічній ситуації та особистого вакцинування командування 19 ракетної бригади «Свята Варвара» значна частина особового складу ракетників змінила своє відношення та погодилась на отримання щеплення, повідомляють у пресслужбі бригади.

Також зазначається, що кількість бажаючих отримати щеплення у ракетній бригаді значно перевищує спроможність мобільних груп лікарів комунального підприємства Хмельницького міського центру первинної медико-санітарної допомоги, що здійснюють щеплення, тому вакцинації ракетників триває вже четвертий день.

Загалом, за чотири дні вакциновано понад три сотні солдатів, сержантів, офіцерів та працівників ракетної бригади.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter