Новини
Суспільство

Неподалік Нетішина освітяни розчистили джерело

Природну водойму, яка більше сотні років служила людям, ті самі люди перетворили на смітник, закидавши непотребом та перекривши вихід води на поверхню. Якби не небайдужі активісти, джерело так би і стояло пересохле та неживе.

Ініціативу подбати про джерело, яке місцеві називають “Криниченька”, проявили працівники дошкільного навчального закладу №6 “Райдуга”. Таким чином вони доєдналися до Міжнародного екологічного руху, гаслом якого є “Відродити нашу Землю”.

За старих часів існувало повір’я, що, напившись джерельної води людина здатна почерпнути силу землі. Всі пам’ятають джерело, яке розміщується за пологовим будинком у лісі. Ще прабабусі розповідали, що пили з нього прохолодну, чисту воду. Вона була порятунком у спекотні дні. Про нього згадують будівельники, які будували наше місто, що часто ходили набирати до нього воду. За джерело згадують працівники підприємств, які працювали поблизу,йдеться на сторінці навчального закладу у Фейсбук.

Як розповідають освітяни, джерело служило людям понад 100 років, проте сучасні люди виявилися невдячними.

Килими, пляшки, пакети і сміття… Люди вам не соромно? – обурюються небайдужі активісти.

Джерело спільними зусиллями працівники дитсадка розчистили та поприбирали обабіч нього, назбиравши з десяток мішків сміття. Проте, зазначають, воно ще потребує чоловічих рук, аби звільнити його від непотребу остаточно. Тож усіх небайдужих просять долучитися до корисної справи, аби люди і надалі могли насолоджувати прохолодною та цілющою водою.

Яким було джерело до прибирання та яким воно стало після нього показали на фото.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм, у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter