Новини
Спорт

Близько десятка нових спортивних майданчиків збудують у Хмельницькому

Більшість спортивних майданчиків з’являться біля навчальних Хмельницької громади цього року, деякі почнуть будувати лише наступного. Загалом кількість спортмайданчиків у Хмельницькій громаді наближається до чотирьох десятків. На їх будівництво з бюджету міста виділили майже сім мільйонів гривень.

Будівництво нового спортивного майданчика триває наразі біля навчально виховного комплексу №31. Раніше тут уже розчистили територію, зробили дренажну систему та встановили борти.

За сприятливої погоди буде вкладений бетонний шар і монтуватиметься огорожа. Потім викладатимуть гумове покриття, і після встановлення додаткового спортивного обладнання майданчик буде готовий до відкриття, – розповів заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак.

Раніше ця територія була засіяна травою. На ній в теплу та сонячну погоду проводили заняття з фізичної культури як для учнів школи, так і для вихованців дитячого садка, розташованого поруч.

Новий майданчик, як і чимало інших у Хмельницькому, буде багатофункціональним. На ньому можна буде грати у футбол, волейбол та баскетбол. На спортивному об’єкті займатимуться не лише учні НВК, а й містяни, які живуть поруч.

Вартість об’єкта  – 1 мільйон 418 тисяч гривень. Повністю завершити його будівництво планують до кінця травня.

Сприятливої погоди чекають будівельники і для облаштування гумового покриття на спортивному майданчику біля школи №13, що у мікрорайоні Лезневе.  

Від 49 тисяч – до 3 мільйонів

Як повідомив у своєму Телеграм-каналі Хмельницький міський голова Олександр Симчишин,  у цьому році планують збудувати спортивні майданчики також біля таких навчальних закладів:

  • ЗОШ №22 – виділено 750 тисяч гривень, виготовлено проєктно-кошторисну документацію (ПКД), оголошено тендер. Фінішувати роботи орієнтовно мають у вересні;
  • СЗОШ №12 – виділено 3 мільйони гривень, виготовляється ПКД. Першу чергу заплановано закінчити у жовтні;
  • НВК №2 – виділено 200 тисяч гривень, виготовляється ПКД. Початок будівництва запланований на 2022 рік;
  • Пироговецький ліцей – виділено 750 тисяч гривень, виготовлено ПКД, проведено тендер. Фінішувати роботи мають у вересні.
  • ЗОШ №18 – виділено 49 тисяч гривень на виготовлення ПКД. Початок будівництва запланований на наступний рік.
  • СЗОШ №32 – виділено 614,9 тисячі гривень, виготовляється ПКД. Завершити роботи мають у серпні.

Також в межах проєктів будівництва навчальних закладів цього року збудують стадіон і майданчик для нової школи на Залізняка, 32.

Вже виготовили проєкти і наступного року збудуємо майданчики у ліцеї 17 і НВО №1. Загалом буде вже понад 40! – поділився планами міський голова.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook