Новини
Інфраструктура

Правила успішної оренди квартири

Практично кожна людина в той чи інший час свого життя орендувала квартиру. Підвищений попит на оренду нерухомості породжує чимало пропозицій. Якщо необхідно зняти житло, вивчіть спочатку кілька правил, які допоможуть обійти типові проблеми.

Оренда житла: з ріелтором чи без?

Перед вами комфортне житло з хорошим ремонтом, невисокою ціною та доброзичливим господарем. Здавалося б, ви знайшли саме те, що шукали. Але перед тим, як зняти квартиру в Хмельницькому, треба врахувати багато нюансів.

Якщо важко самостійно підібрати необхідний варіант або ви не хочете довгий час переглядати пропозиції, варто звернутися до професіонала (багато пропозицій від агенцій та приватних осіб є на сервісі OLX). Перед вибором ріелтора чи агентства обов’язково перевірте надійність, прочитайте відгуки клієнтів. Не забувайте і про комісійні: співпраця передбачає оплату послуг спеціаліста. Обирайте агентство, яке надасть усі важливі для вас послуги (наприклад, перевірку документації). Якщо ви впевнені у своїх силах, можете не наймати ріелтора.

Пошук квартири для оренди самостійно: важливі правила

Зняти житло на довготривалий термін можна і без фахівців. В цьому випадку перед вами буде кілька важливих кроків:

  • перевірка пропозицій, щоб знайти ту, яка підходить під всі необхідні параметри;
  • переговори з господарем та перегляд квартири;
  • перевірка документів;
  • вирішення дрібних організаційних питань.

Якщо ви вже знайшли цікавий варіант, обов’язково перегляньте його вживу. Варто звернути увагу на будь-які дрібниці. Наприклад, якщо під час перегляду відкриті вікна, можливо, хазяїн намагається приховати неприємний запах. Не полінуйтеся витратити трішки більше часу, щоб знайти дійсно хорошу квартиру, в якій буде комфортно жити.

Існують правила, які допоможуть обрати найкращий варіант:

  • визначення пріоритетів — подумайте, які саме параметри важливі для вас і орієнтуйтеся на них під час пошуку;
  • пошук інформації в перевірених джерелах;
  • перегляд квартири з максимальною пильністю — важлива кожна деталь;
  • перевірка документів — якщо житло має не одного власника, потрібно перевірити, щоб усі вони були вписані в договір та написали довіреність (згоду).

Головним правилом оренди житла є наявність правильно складеного договору. Офіційний документ вбереже вас від багатьох проблем у майбутньому.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook