Новини
Офіційно

Зарплатня на Хмельниччині за рік зросла на чверть

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у березні становила 11892 гривні, що майже у два рази вище рівня мінімальної заробітної плати. У порівнянні з лютим розмір середньої номінальної заробітної плати збільшився на 8,7 %, а за останній рік – на 24,8 %.

Найвищий рівень зарплати традиційно спостерігається у сфері постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 30,1 тисячі (простіше кажучи, на Хмельницькій АЕС). Зростання в енергетиків за рік – на чверть.

Вище середнього рівня зарплатні отримують також промисловці загалом (АЕС входить у цю царину) – майже 15 тисяч, будівельники – 12,2 тисячі, чиновники державного управління та оборони, обов’язкового соціального страхування – 13,9 тисячі, фахівці у сферах фінансової та страхової діяльності – 14,7 тисячі.

Найменше отримують на Хмельниччині працівники тимчасового розміщення й організації харчування: попри річне зростання на майже сорок відсотків, у цій сфері фіксують офіційну зарплатню у 4119 гривень.

Також низький рівень зарплат у сферах адміністративного та допоміжного обслуговування – 7777 гривень (ріст за дванадцять місяців на одну десяту);  мистецтво, спорт, розваги та відпочинок – 8183 гривня (на понад чверть більше, ніж рік тому); транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність – 9204 ( збільшення лише на 7,6 %), поінформували в Головному управлінні статистики у Хмельницькій області.

Зарплата хмельничан, як і раніше, відстає від середньоукраїнської, яка перевищує тринадцять тисяч. В столиці зарплата більше майже вдвічі – близько двадцяти тисяч. Але, не зважаючи навіть на таке відставання, збільшення зарплати на чверть за практично незмінного курсу долара та відносно невисокій інфляції торік – 5,0 % – серйозний доважок для сімейного бюджету.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Костянтин Зварич

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook