Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому тимчасово збільшать кількість автобусів на маршрутах

Близько десятка одиниць спецтранспорту протягом 5 днів будуть курсувати до міських кладовищ, аби хмельничанам було простіше дістатися туди та прибрати могили рідних.

Додатковий транспорт виходитиме на маршрути з 5 по 9 травня, напередодні Поминальної неділі. Автобуси традиційно рушатимуть від “Катіону” та довозитимуть містян у мікрорайони Ракове, Лезневе та у Шаровечку.

За словами заступника Хмельницького міського голови Миколи Ваврищука, таке рішення прийняли, аби хмельничанам протягом тижня було зручніше дістатися до кладовищ у різних мікрорайонах міста та впорядкувати місця останнього спочинку їхніх близьких.

Проїзд у цих додаткових автобусах буде платний.

Також хмельничанам радять не залишати прибирання на кладовищах на останній день перед Поминальною неділею, а зробити це завчасно. Як розповів директор СКП “Міська ритуальна служба” Сергій Бортник, нерідко хмельничани впорядковують могили рідних або напередодні, у суботу, або навіть у неділю зранку. Це, своєю чергою, значно ускладнює роботу комунальників, які не встигають вивозити сміття з кладовищ, аби у поминальний день вони не нагадували звалище.

Також, нагадаємо, і священники, і екологи радять відмовитися від штучних квітів на кладовищах, адже через погодні умови вони швидко стають непривабливими, а головне – несуть шкоду довкіллю.

Стокові зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook