Новини
Кримінал

Працівники ГУ Пенсійного фонду у Хмельницькій області постануть перед судом

Начальницю головного управління ПФУ області та чотирьох її підлеглих звинувачують у привласненні частини заробітної плати підлеглих. Досудове розслідування наразі завершене, справу передано до суду.

Факт привласнення частини заробітної плати працівників головного управління Пенсійного фонду та його підрозділів правоохоронці задокументували влітку минулого року.

Правоохоронці встановили, що очільниця ГУ ПФУ у Хмельницькій області, яка обіймала цю посаду близько двох десятків років, користуючись своїм службовим становищем та залежністю від неї її підлеглих, розробила схему неправомірного привласнення коштів, які виплачувалися як надбавка за інтенсивність праці. Аби реалізувати свій план, залучила чотирьох осіб з-поміж підпорядкованих їй працівників.

Таким чином створила злочинну організацію, яка діяла в установі з 2019 року, повідомляють у поліції Хмельницької області.

Кошти в сумі 104 600 гривень виявили та вилучили під час обшуку службових кабінетів керівників управління правоохоронці.

Досудове розслідування по справі завершене. Справа спрямована до суду. Керівниця головного управління та її підлеглі відповідатимуть за двома статтями Кримінального кодексу України, санкції яких передбачають позбавлення волі на строк від 8 до 13 років з конфіскацією майна та позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook