Новини
Події

Депутати від партії «Слуга народу» взяли участь у меморіальних заходах до Дня пам’яті та примирення у Хмельницькому

Сьогодні наша держава, як і більшість країн Європи, відзначає День пам’яті та примирення. Ці заходи приурочені до дня капітуляції нацистської Німеччини — 8 травня 1945 року та нагадують усім нам про страшні наслідки Другої світової війни для України і значні людські жертви, які поніс наш народ.

У традиційному покладанні квітів до меморіального комплексу на Військовому кладовищі взяли участь представники депутатського корпусу від партії «Слуга Народу» на чолі з Сергієм Мандзієм, народним депутатом України, головою обласного осередку партії. Народні обранці також Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто пройшов горнило Другої світової війни і загинув, наближаючи Перемогу

«Мій дід героїчно воював і завершив війну у Берліні. З його розповідей я добре знаю ціну перемоги, яку заплатила Україна у 1939-1945 роках. Тому сьогодні наш святий обов’язок згадувати та вшановувати пам’ять мільйонів співвітчизників, які загинули у роки Другої світової війни – на фронтах, у партизанському і національно-визвольному підпіллі, русі опору, концентраційних таборах та на примусових роботах. Кожен з нас повинен пам‘ятати про беззаперечну цінність миру: подібне лихо не має повторитися! – відзначив Сергій Мандзій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook