Новини
Суспільство

У Поминальну неділю до Хмельницького з’їхалося кілька ромських таборів (ВІДЕО)

Принаймні, таке враження склалося у хмельничан, які спостерігали за міграцією людей ромської національності між залізничним вокзалом та міськими кладовищами.

Зазвичай, ті, кого містяни по-простому називають циганами, у Хмельницькому “тусуються” біля залізничного вокзалу. Звісно, це якщо не брати до уваги тих, хто мешкає поблизу сміттєзвалища. Проте такого, щоб надто багато людей ромської національності збиралося на одній території – хмельничани вже, напевно не пам’ятають. Тож 9 травня, у Провідну неділю, поява чималих гуртів ромів у місті хмельничан схвилювала.

Відео з площі перед залізничним вокзалом, де отаборилися під вечір роми, виклали у соцмережах. З коментарем:

Сьогодні, 9 травня, хмельничани були свідками приїзду великої кількості ромів. Їх помітили на території залізничного вокзалу та у мікрорайоні Ракове.

Обговорюючи раптову появу ромів у місті, хмельничани у коментарях понаписували багато такого, що не робить їм честі. При цьому, випустили з виду той факт, що ця поява співпала з Поминальною неділею, коли містяни масово йдуть на кладовища та несуть освячені продукти на могили родичів. Саме за цими продуктами і полювали у неділю роми, які, до прикладу, на кладовищі у Раковому вже з о 10 ранку бродили між могилами з величезними сумками, подекуди, наповненими наполовину або й більше.

Хмельничанам, які прийшли на кладовище, аби помолитися та спокійно посидіти та пом’янути рідних, сновигання циганів, які один за одним підходили, аби попросити “копієчку”, звісно, не дуже припало до душі. Та й спостерігати за тим, як вони бродять неподалік, очікуючи, поки можна буде підійти та “зачистити” могилу – теж видовище не з приємних. До відкритих конфліктів між хмельничанами та ромами не доходило, проте після третього-п’ятого прохача нерви у декого не витримували.

А згодом на кінцевій зупинці тролейбуса у Раковому компанія ромів зі щільно набитими сумками цікавилася у хмельничан, як можна дістатися до Шаровечки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook