Новини
Здоров’я

COVID-19 на Хмельниччині: спалах у виправних установах та жодного нового випадку за добу

У 31 в’язня, які утримуються в двох установах виконання покарань та слідчих ізоляторах Хмельниччини підтвердили захворювання на COVID-19. Загалом по області протягом першої декади травня підтверджено понад півтори тисячі нових випадків захворювання на COVID-19 та 79 смертей внаслідок ускладнень від хвороби.

Від 1 травня і до сьогодні, 11 травня, на Хмельниччині спостерігається спад захворюваності на коронавірусну інфекцію. Найбільше нових випадків було підтверджено станом на 1 травня – 446, 7 травня – 408, 8 травня – 378. У решту днів кількість підтверджених випадків коливалася від 227 (9 травня) до 0 – сьогодні, 11 травня.

Щоправда, радіти рано, адже причиною відсутності нових підтверджень хвороби можуть бути травневі свята. Та й кількість летальних випадків внаслідок захворюваності на COVID-19 не тішить. Загалом протягом тижня не побороли недугу близько восьми десятків подолян. Станом на сьогодні кількість померлих внаслідок коронавірусу від початку пандемії становить 1701 особа. Найбільше смертей підтверджено 6 (19), 7 (14) та 8 (12) травня.

Завантаженість ліжок з киснем у медичних закладах станом на сьогодні становить 35,2%. Найвищою (53,4%) вона була 1 травня, найнижчою (34,9%) учора, 10 травня.

Два спалахи захворювання зафіксували у виправних установах Хмельниччини – Райківецькій колонії та Замковій виправній колонії. В установі у Райківцях від 29 квітня COVID-19 підтверджено у 23 осіб, в ізяславській – від 8 травня захворіло 8 в’язнів.

Як повідомили  у ЦОЗ Державної кримінально-виконавчої служби України, у всіх в’язнів – легкий перебіг хвороби, у 18 з них – безсимптомний.

Всі хворі госпіталізовані до ізоляторів медичних частин установ, де вони отримують допомогу медичних працівників. Епідеміологічне розслідування щодо випадків спалаху захворювання триває.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook