Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому фінішує ремонт вулиці за майже 6 мільйонів

Вулиця Підгірна у мікрорайоні Заріччя в обласному центрі раніше була вимощена щебеневим покриттям. Однак через горбистий рельєф відновити його під час капітального ремонту було проблематично. Тож мешканці цієї вулиці нарешті дочекалися покриття з асфальту.

Капітальний ремонт вулиці Підгірної почався у 2020 році. Загалом з бюджету громади на нього виділили майже 6 мільйонів гривень, з них близько півтора – минулого року, а цьогоріч – 4 061 000 гривень.

За ці гроші має бути облаштовано понад 6 тисяч квадратних метрів асфальтобетонного покриття, в конструктиві старого покриття – заміна старої, щебеневої основи, яка була погано замішана з грунтом. І встановлення нового шару асфальтобетону товщиною 6 сантиметрів, – розповідає директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

У 2016-2017 роках на цій вулиці прокладали мережі каналізації та водопостачання. Рельєф тут горбистий, і нормально щебеневе покриття там не було можливості. Відтак мешканці дочекалися асфальту, додав посадовець.

Наразі капремонт вулиці вийшов на фінішну пряму. Залишилося доробити тротуар та кілька заїздів. Тож учора представник ТОВ “Будмаксплюс”, яке займається ремонтом, пообіцяв, що роботи будуть завершені і об’єкт можна буде здати в експлуатацію.

Трохи цифр

Всього проєктом передбачено заасфальтувати 4436,5 кв. м дорожнього покриття, облаштувати 91 кв. м тротуару, 794,3 кв. м з’їздів, 635,4 кв. м в’їздів у двори. Протяжність ділянки ремонту становить 756 погонних метрів.

Частину робіт на об’єкті виконали у 2020 році. Цьогоріч на проїжджій частині вулиці влаштували 2962,7 кв. м дорожнього покриття. Асфальтобетонною сумішшю облаштовано з’їзди на примиканнях з вулицями площею 794,3 кв. м та тротуари – 91 кв. м.

Для зручності мешканців облаштували 525,4 кв. м в’їздів у двори. Роботи виконані на ділянці протяжністю 496 погонних метрів. У 2021 році в міському бюджеті на капремонт передбачили 4 мільйони 61 тисячу гривень.

Загальна вартість проєкту – 5 мільйонів 864 тисяч гривень.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook