Новини
Суспільство

У Хмельницькому водій автомобіля застряг між шлагбаумами на переїзді (ВІДЕО)

Використавши відео, яке відзняли за допомогою відеореєстратора, у патрульній поліції Хмельниччини показали, чим може закінчитися поспіх та нехтування правилами дорожнього руху, особливо на залізничному переїзді.

Відео відзняли перетині вулиць Франка та Толстого в обласному центрі. Не зваживши на червоне попереджувальне світло, водій легковика вирішив “проскочити” переїзд, поки опускаються шлагбауми. Один він успішно проминув, а от другий опустився просто перед автомобілем.

Хочеться сподіватися, що з автомобілем та водієм не сталося ніякої халепи. Проте це не привід повторювати подібні маневри та наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Дотриматися правил = зберегти життя

У патрульних принагідно нагадали правила, яких потрібно неухильно дотримуватись при перетині залізничних переїздів, аби зберегти життя та здоров’я.

Рух через переїзд забороняється, якщо:

  • черговий по переїзду подає сигнал заборони руху – стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками;
  • шлагбаум опущений або почав опускатися;
  • увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;
  • за переїздом утворився затор, який змусить водія зупинитися на переїзді;
  • до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).

Також забороняється самовільно відкривати шлагбаум або об’їжджати його, а також об’їжджати транспортні засоби, які стоять перед переїздом, коли рух через нього заборонено.

В’їзд на залізничний переїзд у випадках, коли рух через переїзд заборонений, відповідно до вимог статті 123 КУпАП, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 850 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого, або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від 6 місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого, або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого, – нагадали у патрульних.

Нагадаємо, від сьогодні і до п’ятниці, 14 травня, у Шепетівському районі залізничний переїзд через ремонт закритий.

      

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook