Новини
Здоров’я

Хворих на COVID-19 у хмельницькій лікарні годують з урахування індивідуальних особливостей

Меню для хворих хмельничан в інфекційній лікарні складають з урахуванням особливостей та призначених лікарями дієт. Харчуватися можна і принесеними з дому стравами, проте – з певними обмеженнями. А от посуд, в якому приносять домашню їжу, назад не повертають.

Три рази на день – з гарячими стравами, випічкою, овочами, фруктами та напоями – так харчують пацієнтів, хворих на COVID-19 у хмельницькій інфекційній лікарні.

За словами в.о. головної медсестри КП КП «Хмельницька інфекційна лікарня» Наталії Бойко, меню для пацієнтів складають різноманітне. На сніданок – каша, салат, чай та яйце. На обід – суп, каша, голубці або вареники. На вечерю – молочні продукти або знову ж каша.

Харчування ковідних пацієнтів – цілий процес. По-перше, враховуються індивідуальні особливості хворих. Щодня на кухню подають порційні вимоги та зазначають, які дієти їм призначені. І вже на підставі цієї інформації медична сестра з дієтичного харчування складає щоденне меню.

На сьогодні у нас на лікуванні 121 хворий, з них 55 у нас – на пиріжках з м’ясом, 34 отримують гречану кашу з м’ясною тефтелею, ще 32 порції – це картопляне пюре, – розповідає дієтична медсестра Інна Дяк.

По-друге, змінилася і сама подача страв. Страви розкладають по лотках, які передають молодшій медсестрі, аби рознесла по палатах.

Пацієнти з діагнозом COVID-19 можуть харчуватися і домашніми стравами. Процес передачі харчів для рідних теж має свої особливості. Важливо, аби продукти зберігалися в одноразовому посуді, адже його не повертають назад.

На прохідній лікарні стоїть корзина, в яку родичі складають підписані харчі. Згодом їх доставляють за призначенням, у відповідне відділення.

Самі ж медики розповідають: під час хвороби потрібно споживати різноманітну їжу, включаючи фрукти та овочі. На противагу радять відмовитися від смаженого, гострого та алкоголю.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook