Новини
Події

Хмельницький не став Молодіжною столицею України

У прямому ефірі представники молодіжної спільноти Хмельницького, разом з представниками 9 інших міст-фіналістів презентували власне бачення розвитку молодіжної політики в обласному центрі. Боролося місто за цей статус вже не вперше. Проте програло маленькому містечку з Рівненщини.

Презентація програм та обрання Молодіжної столиці-2022 відбулося сьогодні, 14 травня, у Всеукраїнському молодіжному центрі в Києві. У фінал, нагадаємо, вийшли міста Вінниця, Івано-Франківськ, Остріг, Луцьк, Чернівці, Маріуполь, Одеса, Умань, Хмельницький та Миколаїв. Транслювали фінал на фейсбук-сторінці конкурсу.

Хмельницький вже не вперше намагається стати Молодіжною столицею України, проте всі попередні спроби не увінчалися успіхом. Натомість Кам’янець-Подільський уже побував у цьому статусі у 2019 році, і, поки судді приймали рішення, молодіжна команда колишньої столиці молоді передала «привіт» землякам та іншим фіналістам, принагідно запросивши у гості на прогулянку вулицями міста.

Хмельницький у фіналі конкурсу представляли Олена Мандзій, Владислав Гребенюк та Анастасія Козак.

За результатами голосування 14 суддів Молодіжною столицею-2022 став Остріг.

Як зазначили представники міста-переможця, отримане звання – підтвердження того, що навіть маленьке місто може стати столицею. Нехай навіть і молодіжною.

Молодіжна столиця – про що це

Національний Конкурс “Молодіжна столиця України” проводиться щороку, обираючи найкраще місто країни для проживання і розвитку молоді.

Основною метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді у містах України. Покращення співпраці місцевої влади та представників молодіжного середовища у всіх містах України, поширення кращих практик такої співпраці та успішних кейсів втілення молодіжної політики на місцевому рівні.

Головні завдання конкурсу:

  • залучення молоді до процесів управління містом, відтак – забезпечення вищого рівня відповідальності молодих людей за якість життя у містах;
  • поширення кращих практик молодіжної роботи, обмін досвідом та залучення молоді до усіх сфер життя на місцевому і регіональному рівнях;
  • використання європейського досвіду для покращення роботи з молоддю в регіонах України;
  • мінімізація негативних тенденцій міграції та сприяння процесам децентралізації на місцевому рівні

Участь у конкурсі беруть міста України, не залежно від кількості мешканців, розміру території чи адміністративного статусу.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook