Новини
Кримінал

На Хмельниччині з незаконного обігу вилучили фальсифікату на 10 тисяч гривень

Працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Хмельницькій області за результатами проведення заходів з протидії обігу фальсифікованих та контрабандних підакцизних товарів на території одного з місцевих ринків встановили два факти реалізації контрафактної підакцизної  продукції.

З незаконного обігу вилучили тютюнову продукцію орієнтовною вартістю понад 10 тисяч гривень.

В одному випадку діяльність з реалізації підакцизних товарів здійснювалась громадянином без будь-яких дозвільних документів, а тютюнові вироби були без марок акцизного податку. Це свідчить про відсутність сплати податків до бюджету та ввезення такої продукції до України поза митним контролем

За результатами заходів працівники Нацполіції в Хмельницькій області склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 164 КУпАП, а підакцизну продукцію вилучили.

В іншому випадку незаконну діяльність здійснював суб’єкт господарювання, стосовно якого до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення.

За вчинення протиправних дій ділкам тіньового бізнесу загрожують штрафні санкції у сумі понад 30 тисяч гривень та кримінальна відповідальність за фактом реалізації контрафактної підакцизної продукції.   

З метою очищення ринку від фальсифікованих та незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів, Головне управління ДПС у Хмельницькій області просить небайдужих громадян повідомляти про встановлені факти незаконної торгівлі.

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook