Новини
Славутська міська

У Славуті вандали познущалися з клумби біля меморіалу

Це вже не перший випадок вандалізму у місті за останній час. Нещодавно від рук несвідомих містян в черговий раз постраждала зупинка громадського транспорту, на якій було пошкоджено світильники.

В ніч з 11 на 12 травня невідомі особи знищили тюльпани в центрі міста, поблизу Меморіалу пам’яті загиблим у роки Другої світової війни славутчанам. Причому тюльпани з клумби зірвали не для того, аби забрати їх додому або подарувати комусь, а просто викинули під одне з дерев.

Кількома днями раніше у місті також зафіксували прояв вандалізму на зупинці на вулиці Козацькій. Там невідомі особи відірвали та вкрали світильник на сонячному живленні, що не так давно встановили комунальники.

До слова, ця зупинка, схоже, неначе магніт притягує вандалів. Принаймні, світильник саме тут крадуть вже не вперше. Так, минулого року, на початку листопада, сталася точно така ж історія – новий світильник, встановлений на зупинці, видерли “з м’ясом”, пошкодивши комунальне майно.

У міськвиконкому Славутської міської ради нагадують, що за подібні дії передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу:

  • для громадян – від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн);
  • для посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

За матеріалами МВК Славутської міської ради

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook