Новини
Суспільство

У Хмельницькому оперативно затримали псевдомінера

Чоловіка, який здійснив неправдиве повідомлення щодо закладеної на Хмельницькому залізничному вокзалі вибухівки, вирахували та затримали ще до того, як у будівлі та на прилеглій території завершили пошукові роботи фахівці екстрених служб.

Нагадаємо, про надзвичайну ситуацію на залізничному вокзалі вчора, 17 травня, увечері повідомили спочатку у соцмережах, а згодом – у Хмельницькому районному управлінні поліції.

Протягом декількох годин фахівці відповідних служб перевіряли територію вокзалу, попередньо евакуювавши людей. Разом з тим, пасажири з квитками могли безперешкодно вийти на перон через бічний вхід – рух потягів на станції не зупиняли.

Як повідомили у правоохоронців, інформація про замінування надійшла від диспетчерки “швидкої”, яка, своєю чергою, отримала її від чоловіка, який зателефонував на лінію “103”.

За інформацією Суспільного, особу чоловіка, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування, було встановлено ще тоді, коли на території вокзалу тривали пошукові роботи. Псевдомінера затримали. Відповідно до статті 259 ККУ йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Попри зізнання чоловіка у тому, що повідомлення, яке він зробив, було неправдивим, пошукові роботи на території вокзалу продовжили, аби переконатися, що загрози життю людей немає.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook