Новини
Здоров’я

У Хмельницькому з’явиться повноцінний цілодобовий дитячий травматологічний центр

Сучасний наркозно-дихальний апарат отримала Хмельницька міська дитяча лікарня. Встановлять його в травматологічному пункті, реконструкція якого наразі триває. Обійдеться вона у 18 мільйонів гривень. А про нове обладнання давно мріяли у медичному закладі.

Щоб привести надання допомоги до сучасного рівня дітям з травмою, з політравмою, потрібно модернізуватися, змінюватися. Зараз просто мати приміщення і рентгенапарат – дуже мало. Сучасний травмацентр передбачає надання невідкладної допомоги будь-якого спектру. Саме тому ми почали реконструкцію  з переплануванням, доведенням загального плану до сучасних вимог. І, звичайно, оснащення, – розповідає завідувач дитячого травматологічного пункту Хмельницької міської дитячої лікарні Віталій Одарчук.  

Апарат – німецького виробництва. З його допомогою медики зможуть максимально швидко надавати допомогу маленьким пацієнтам на місці, не транспортуючи їх в інші відділення.

Крім того, болючі маніпуляції будуть проводитися під медичною седацією – це збереже не лише фізичне здоров’я, а й психологічний стан дитини.

А ще нове обладнання дозволить лікарям розширити спектр надання допомоги і використовувати сучасні методи оперативних втручань.

Наркозно-дихальний апарат – це лише частина великої обновки. За кілька днів в лікарню привезуть обладнання для ультразвукового дослідження. Все це купили за грантові кошти в межах програми “Кусаноне“.

Це кошти уряду Японії – майже 2,4 мільйона гривень. Це доволі пристойна сума, яку ми отримали в результаті перемоги в грантовому відборі на оновлення медичного обладнання нашої міської дитячої лікарні, – зазначив Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

На своїй сторінці у Фейсбук очільник громади також зазначив, що заявки чи не на всі існуючі грантові програми у місті подають з 2016 року.

Коштів платників податків ніколи не вистачатиме на різкі зміни, яких ми прагнемо. Кожна така перемога – плюс до грантового рейтингу і шанс на успіх у майбутньому, – додав Олександр Симчишин.  

Детальніше у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook